25.08.2017
Bank M2M Europe telpās atvērta Marko Meetamma personālizstāde

Šonedēļ kim? Laikmetīgās mākslas centrā un Bank M2M Europe telpās tiek atklāta igauņu mākslinieka Marko Meetamma pirmā personālizstādē Rīgā, kuras iniciators un galvenais atbalstītājs ir Bank M2M Europe. Izstādes kurators ir mākslas pasaulē atzītais brits, “Ikon gallery” vadītājs Džonatans Votkinss.

Bankas laikmetīgās mākslas kolekcijā ir iegādāti divi Marko Meetamma darbi – “Money” un “I want to break free”, kas uzrunā ar saviem komiksa estētikā attēlotajiem ironiskajiem sižetiem un atbilst bankas mākslas kolekcijas drosmīgajam kopsaucējam. Tā kā Marko Meetamms ir ieguvis plašu atzinību prestižos pasaules laikmetīgās mākslas pasākumos, atbalstījām iespēju piedāvāt plašāku ieskatu viņa daiļradē arī rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem. Bankas telpās aplūkojamās ekspozīcijas daļas nosaukums ir “My First Million”.

Marko Meetamma mākslas prakse ir ļoti autobiogrāfiska – tās centrā ir ģimenes dzīve un sabiedrība. Mākslinieks pēta pelēko zonu starp privāto un publisko, izmantojot dažādus medijus, t. sk. fotogrāfiju, tēlniecību, animāciju, glezniecību un tekstu. Viņa darbi, par spīti to dažkārt drūmajam saturam, ir humora pilni. Tie ietver stāstus, kas no pirmā acu uzmetiena šķiet ārkārtīgi personiski un intīmi, bet patiesībā ir par katru no mums, jo pieskaras cilvēces pamatinstinktiem. Bieži tie attēlo kaut ko tik tuvu zmūsu pieredzei, ka to neatpazīstam; dažkārt mums ir neērti par to runāt.

Līdz 8. oktobrim Marko Meetamma personālizstāde būs skatāma kim? Laikmetīgās mākslas centrā, Sporta ielā 2, daļa ekspozīcijas būs aplūkojama interjera salonā “Krassky”, Duntes ielā 3, bet Bank M2M Europe telpās, Antonijas ielā 3,  izstāde būs atvērta darbdienās, izņemot pirmdienu, no 16:00 līdz 18:00.

kim?